Ideari

cabecera_ideari

La creació del centre, estigué motivada per la necessitat existent aleshores de solucionar la precària situació educativa que vivia la Baronia (subcomarca del Camp de Morvedre).

La finalitat primordial d’aquest col·legi La Baronia Sant Antoni Abat, és la formació humano-cristiana dels seus membres. En aquest sentit, col·labora en l’obra educativa de l’Església Catòlica.

El nostre col·legi, està definit com una escola catòlica i està organitzat en una comunitat educativa que busca formar homes i dones de profit, capaços de ser responsables en la creació d’una societat més fraternal. Que té la missió d’il·luminar amb la fe les realitats terrenals i la pròpia cultura, valuosa i respectable per ella mateixa, però incapaç de donar resposta definitiva al misteri humà.

La nostra tasca consisteix en inculcar valors de justícia i llibertat, pau, col·laboració, etc. procurant no sols transmetre informació purament acadèmica.

La nostra pràctica educativa, pretén ser una orientació per a la vida i que el futur de l’alumnat estiga impregnat de la veritat, la bondat  i la bellesa.

Estem oberts a tots, sense discriminacions de cap tipus, i desenvolupem l’ensenyament en un marc de coeducació i cooperació, sense renunciar a la idiosincràsia catòlica del centre.